İslami sohbet indir

İslami sohbet indir

Etiketler İslami sohbet indir,dini sohbet indir,dini sohbetler indir
Dini forum İslami sohbet indir
Kategori islami-sohbet
Bu Dini Sohbet Sayfasi 621 Kez ziyaret edilmiştir
Yazar Dini Forum

İslami sohbet indir Hakkında Detaylar

İslami sohbet indir İslami Sohbet Chat Tanışma müslümanlarla kaynaşma Android için Dini ve islami sohbet odaları Nur sohbet Tasavvuf sohbet odaları Dini sohbet odaları seviyeli Sesli Dini sohbet indir Dimi sohbet Türk sohbet Sohbetnur Dinisohbete Bir Müslümanın İbadet Programı... Bir müslümanın günlük hayat programı nasıl olmalı... Müslümanın bir günü nasıl olmalıdı

 

Bir Müslümanın Günlük Hayati

Peygamberimizin Mekke ve Medine’deki hayatı ile din büyüklerimizin hayatlarına ve tavsiyelerine bakarak bir müslümanın günlük hayat islami sohbet programı nasıl olmalı, Günlük dini sohbetler nasıl yapilir sorusuna dair prensiplerden önemli gördüklerimizi dini sohbet sitemizde sizlerle paylaşmak için sizlere çok özel bir sohbet sitesi hazirladık buyrun ziyaret edelım

Bir Müslümanın Günlük Hayat Programı Nasıl Olmalı
Bir müminin müslümanın günlük hayat programı nasıl olmalı

Günlük ibadet programınızı bu listeyi tamamlayarak geçirebilirsiniz.
Müslümanın Günlük çizelgesini üstte 15 madde olarak sıraladık. Ancak aşağıda ilgili maddelerin tamamını, Haftalık ibadet programı ,Günlük maneviyat programları, Dini çetele tablosu, Maneviyat çizelgesi, Ramazan ayı maneviyat Programı ve benzeri olarak da isimlendirenler bulunmakta.

1-Beş vakit namazı vaktinde cemaatle eda etmek.
Günde beş vakit namaz bir müslümanın gündemini belirleyen en önemli ibadettir. Bu sebeple beş vakit namaz vaktinde kılınmalıdır. Sevgili Peygamberimize “En hayırlı davranış nedir” diye sorulduğu zaman “Vaktinde kılınan namazdır.” cevabını verir. Namazı kılmak önemli olduğu kadar onu vakti içinde kılmak esastır. Namazı cemaatle kılmaya özen göstermek ayrı bir görevimizdir. Çünkü İslam’a göre cemaatle kılınan namaz tek başına kılınan namazdan 27 derece daha çok sevaptır.

Gündelik hayat içinde elbette her vakti cemaatle kılmak mümkün olamayabilir. Ancak buna gayret etmek ve alışkanlık haline getirmek faydalı olacaktır.

2-Kuran’dan her gün bir bölüm okumak.
Peygamberimiz (a.s), “Allah ile konuşmak isteyen Kuran okusun” buyurur. Kuran’ın Allah kelamı oluşu bizim Allah ile aramızdaki iletişimi canlı ve taze tutmasını sağlar. Bunun için her Müslüman günde en az bir ayet dahi olsa belirli bir miktar Kuran okumalıdır. Burada Kuran okumak derken orijinal metni ve Türkçe anlamını birlikte okumayı kasdediyoruz.

3-Her gün en az bir vakit kaza namazı veya nafile kılmak.
Yukarıda da belirttiğimiz gibi namaz bize belirli vakitlerde kılmak üzere farz kılınmıştır. Dolayısıyla insanlar bazen namazın vaktini geçirmiş olabilirler veya çeşitli nedenlerle namazlarını kılmamış olabilirler. Kılınmayan namazı kaza etmek gibi bir yolu var Müslümanların. Kaza namazı borcu olanların bir günde kıldığımız her vaktin arkasından en az bir vakit namazı kaza etmesi güzel bir alışkanlık olacaktır.

Ayrıca kaza borcu olmayanların nafile namaz kılma alışkanlığı kazanmaları dinimizde teşvik edilen bir alışkanlıktır. Zira kıyamet gününde ilk sorgunun namazdan olacağını bildiren hadislere göre farzlarda eksik olduğu zaman Allah’ın “eksikleri nafilelerden tamamlayın” buyuracağı belirtilmektedir. Bunun için günde en az 2 veya 4 rekat nafile namaz kılmak Müslümanlar için hayırlar kazandıracaktır.

4-Rasulullah (s.a.v) Efendimizin haber verdiği zikirlere devam etmek.
Bir gün efendimiz (s.a.v) ” Sizden biri her gün bin sevap kazanmaktan aciz midir? ” diye sorar. Ashab-ı Kiram ise, “Bir günde nasıl bin sevab kazanılır ya Rasulallah” deyince Allah’ın Rasulü şöyle cevap verdi:

“Her gün 100 defa Sübhanallah diyen kimseye bin iyilik sevabı yazılır veya onun bin günahı bağışlanır.”

Peygamberimizin bize tavsiye ettiği zahmeti az ama mükafatı çok olan zikirler vardır ki bunlardan bazıları günde belirli miktarlarda “Elhamdülillah, Allahu Ekber, La İlahe İllallah, Sübhanalahi ve bi hamdihi, Estağfirullah” gibi zikir ve tesbihlerdir.

Bu zikir veya tesbihlerden bazısını veya hepsini günde 100 defa söylemek bize kolayca ve çokça mükafat kazandıracaktır. Bu zikirlerden maksat onları sadece dille terennüm etmek değildir. Amaç her gün Allah’ı hatırlamaktır. Dilin Allah’ın adını anmayı alışkanlık haline getirmesidir. Yolda yürürken, otobüste, metroda, beklerken boşa giden zamanımızı kazançlı hale getirebiliriz.

Her gün Allah’ın Rasulüne salavat getirmek Sevgili Peygamberimize yakın olmanın bir yoludur. Zira Peygamberimiz “Kıyamet gününde bana en yakın olanlar bana çokça salavat getirenlerdir.” buyurur. Peygamberimizin ismi anıldığı zaman “Allahümme Salli ve sellim ala Muhammed” gibi salavat ı getirmek bu yakınlığı kazanmanın bir yoludur.

5-Az da olsa günlük sadaka vermeye çalışmak.
Cimriliğin insanlarda bir hastalık olduğunu biliyoruz. Cömertlik ise hem bir güzel ahlak işareti hem de Allah’ın emridir. Cimrilikten kurtulmanın yolu irademizi vermeye alıştırmaktır. Bu sebeple her gün veya birkaç gün arayla az da olsa vermek bizim cimriliğimizi törpüleyecektir.

Elbette bir müslümanın ailesinin rızkı için harcadığı para da sadaka sayılır dinimizce. Ancak ailemiz zaten bizim bakmakla zorunlu olduğumuz alandır. Örneğin; maaşımızdan en azından % 2.5 miktarda parayı her ay ihtiyaç sahiplerine vermek güzel bir davranış olsa gerek.

Abdest nedir Abdestin çeşitleri Her an abdestli olmak
6-Her an abdestli olmak.
“Abdest müminin silahıdır” der Sevgili Peygamberimiz. Bir Müslüman zaten beş vakit namaz için abdest alır. Ancak günün her saatini abdestli geçirmeye çalışmak bizi manen ve madden zinde ve moralli kılacaktır. Özellikle sabahları evden çıkarken besmele ile ve abdestli olarak çıkmak tavsiye edilen güzel bir alışkanlıktır.

7-Her işe besmele ve Allah rızası niyeti ile başlamak.
“Besmele ile başlanmayan işin sonunun bereketsiz olacağından” haber veriyor Peygamberimiz. Her meşru işimize besmele ve Allah rızası ile başlamamız gerekiyor. Zira bir davranışı ibadet haline getiren şey onu Allah rızası niyetiyle yapmamız değil midir? Böyle olduğu takdirde yolculuk, çalışmak, yemek, uyumak, dinlenmek dahil her doğru davranışımız ibadet kapsamına girmez mi? Elbette girer. Öyleyse günlük olarak her işimizi Allah’ı hatırlayarak ve O’na yakın olma niyetiyle yapabiliriz.

8-Haramlardan korunmak.
Günlük yaşantımızda Müslümanlar olarak yapmamız gereken önemli bir görevimiz de dinimizce yasaklanan ve “haram” adı verilen davranışlardan uzak durmamızdır. Yalan, gıybet, kötü söz, yabancı kadınlara bakmak gibi gayri ahlaki davranışlardan uzak durmalı bir Müslüman. Zira “haram kalbi öldürür.”

9-Evden çıkarken her gün rızkının helal olması için Rabbine dua etmeli.
Sabahları evden çıkarken besmele ile ve Allah’a o günümüzün hayırlı olması dualarımızla güne başlamamız önemlidir. Zira Müslümanların hayatında “helal rızık” önemli bir kavramdır. Bir insan çocuklarına alın teri ile kazanılmış helal rızık getirmek ister. Bu sebeple Müslümanlar gündelik yaşamında bu hassasiyeti korumalıdırlar.

10- Her gittiği yere okuduğu kitabı ile gitmek, otobüste, yolda zamanı iyi değerlendirmek.
Okumak, toplum olarak bizim aşina olduğumuz bir davranış şekli değil maalesef. Her gün elimizde, çantamızda mutlaka okumakta olduğumuz kitabımızı taşımamız ve her fırsat bulduğumuz yerde okumamız günlük zamanı tasarruflu kullanmanın yoludur. Böylece hem biz okumanın sonsuz faydalarına ulaşırız hem de toplumda kitabın ve okumanın öneminin yer etmesine katkıda bulunabiliriz.

11-Ailesinden mesul olduğunu bilip kısa bile olsa evinde hayırlı sohbet meclisi oluşturmalı.
Bugün ailelerin en çok şikayetçi oldukları konuların başında çocukları ile olan iletişim sorunudur. Akıp giden hayat şartlarında ailemize, çocuklarımıza zaman ayıramazsak bunun olumsuz sonuçları ile karşılaşmaktan kurtulamayız. Bir baba işyerinde, sokakta insanlardan esirgemediği güzel söz ve gülervyüzü ailesinden, çocuklarından esirgememelidir.

Akşamları ailece TV’ye bağlanarak başkalarının yaşadığı hayatı izlenmek yerine çocuklarımızla hayatı kendimiz yaşamalıyız. Aile sohbetleri, eğlence ve oyunlarla doldurduğumuzun akşamlarımızın tadını çocuklarımızın, bizim zihnimizde ve hayatımızda bırakacağı etkileri en kısa zamanda mutlaka hissedeceğiz.

12-Akşam yatağımıza dualarla ve abdestli olarak girmek.
Peygamberimizin tavsiye ettiği üzere İhlas, Felak, Nas gibi sure ve Ayetel Kürsi’yi okuyarak avucumuza üflemek ve tüm vücudu sıvazlamak suretiyle yatabiliriz. Ve yaşadığımız o günün günlük muhasebesi yapmalıyız.

Akşam yatağımıza dualarla ve abdestli olarak girmek
13-Yakın akraba ve arkadaşlar ile irtibatı koparmamak.
Akraba ve dostlarımızla hayatı paylaştıkça mutlu oluruz. Bu sebeple belirli aralıklarla akraba ve arkadaş, dostlarımızı aramalı, ziyaret etmeli ve onları sevdiğimizi, hatırladığımızı göstermeliyiz. Onları aramak veya görmek onların bizim için değerli ve önemli olduklarını onlara hissettirmektir. Unutmayalım etrafımızdaki bağları kopardıkça yalnızlık bizim etrafımızı örer. Yalnızlık ise her insanın istemediği bir durum değil midir?

14- Ailemize zaman ayırmak.
Haftanın belli bir gününü kendimize ve çocuklarımıza ayırmalı ve onlarla birlikte evimizde veya dışarıda beraber olmalıyız. Akrabaları ziyaret, bulunduğumuz yerdeki tarihi,dini, tabii ve kültürel yerleri beraberce gezebiliriz.

15- Evimizde okuma ortamı oluşturmak.
Haftanın belirli bir gününde veya her gün bir kitaptan belli bölümleri ailece okuyabiliriz. Hikayeler, Peygamber kıssaları, ayet veya hadis gibi farklı konuları çocuklarımızla beraber okumalıyız. Bir gün biz bir gün eşimiz okurken diğer gün çocuğumuza okutarak biz dinleyici olabiliriz. Böylece hem öğrenme hem öğretme hem de paylaşma gibi üç güzelliği ailemizle beraber yaşamış oluruz.

10 maddede Müslüman gencin günlük programı

Müslüman genç, güne sabah namazı ile başlar. Namazdan sonra bir müddet Allah’ı zikreder. Tevbe, istiğfar ve muhasebe yapar. Dua için özel bir vakit ayırır. Duasında özellikle, Kur’an’da peygamberler tarafından yapılmış örnek dualara ve Efendimizin (s.a.s.) tavsiye ettiği muhafaza ve sığınma dualarına özel bir yer verir. Namazdan sonra muhakkak bir miktar Kur’an okur. Kur’an’ı tefekkür ederek okumaya gayret eder.

Müslüman genç sabahın ilk vakitlerinde o gün neler yapması gerektiğine dair muhakkak bir plan ve program çıkarır. Çünkü plan aynı zamanda aktif bir duadır. Yani plan yapmak demek, “Ya Rabbi ben bugün şunları yapmak istiyorum ve bunun içinde ilk adım olan planımı yaptım. Bana bu planı hayata geçirebilecek iradeyi ve fırsatı nasip eyle” diye fili bir dua yapmak demektir. Plansız bir gün, şeytanın tuzakları için ona gerekli zamanı ve fırsatı vermek demektir. Plansız bir gün heba edilmiş bir gün demektir. Plansız bir gün gafletle geçirilmiş bir gün demektir.

Sıradaki Dini Forum Konuları

  • Miraç Kandili mesajları Miraç Kandili mesajları 2022 Resimli Miraç Kandil mesajları Miraç Kandiliniz Mübarek Olsun dileklerinizi sevdiklerinize iletebilirsiniz. Hem kısa hem uzun, dualı ve ayetli en güzel kandil mesajları bu yıl da sabahin erken saatlerinde diniforum.net de yerini aldı. İşte, anlamlı Miraç Kandili 2022 mesajları ve sözleri ile günün anlamı, önemini paylaşacağınız en güzel yazılı resimli mesajlar!
  • En İyi ArkadaşLık SiteLeri En İyi ArkadaşLık SiteLeri  En İyi ArkadaşLık SiteLeri en kolay islami arkadaşlık bulma yolu farklı insanlarla arkadaşlık ve iletişime geçmek nasıl olur
  • Gerçek dini sohbet Gerçek dini sohbet Gerçek dini sohbet nerde yapabilirim diye çok istekler gelmeye başladi En güzel Dini Sohbetler Yazılı Dini Sohbetler Dini Sohbetler dinlemek istiyorum Kadınlarla ilgili Dini Sohbetler yazılı Ders veren dini hikayeler RAHATLATAN Dini Sohbetler Etkileyici Sohbetler YAŞANMIŞ gerçek dini Hikayeleri Diniforum.net sitemizin sohbet kismından ülaşabılrısınız
  • Okuyan MiLLetiz Okuyan MiLLetiz Toplum olarak hep okumamaktan şikayet ettiğimiz anlar vardı meğerse kadın ve erkekler olarak okuyormuşuz yaaa))
  • Güvenilir Dini Sohbet Siteleri Güvenilir Dini Sohbet Siteleri Güvenilir Dini Sohbet Siteleri,Seviyeli ve güvenli bir şekilde dini sohbet etmek isteyen kullanıcılar için dini sohbet odaları önemli bir yer tutmaktadır. İnternette yer alan İsLami sohbet siteleri
  • Uğur Işılak - İçinde Bir Sızı Kalır Uğur Işılak - İçinde Bir Sızı Kalır Uğur Işılak - İçinde Bir Sızı Kalır dinle indir bedava sözleri ökü paylaş ücretsiz şarkısı sözleri Akıp gider yıllar, bir bakarsın geriye Kimler iz bırakmış, kimler gözden düşmüş diye Yüzünde tebessüm, içinde bir sızı kalır Değişmez bu devran, böyle gelmiş böyle gider Aman vermez zaman, örmüştür ağını kader
  • MusLuman Sohbet MusLuman Sohbet     MusLumanlar islami sohbet diye bir söz dolaşmakta amaçlı musluman taklitçi olmaz sohbet odalarında başkasinin adini kullanarak işler yapmaz müslümanların buluştuğu en kaliteli seviyeli bedava islami chat ve islami forum sitesine herkes davetlıdır
  • Hasan Dursun Ağlaya Ağlaya Hasan Dursun Ağlaya Ağlaya Hasan Dursun Ağlaya Ağlaya ilahisi dinle indir,en güzel yeni 2021 ve 2022 Hasan Dursun ilahileirni sitemizde bulabılır ücretsiz ilahileri dinleyebılırsınız
  • Sedat Uçan - Durmaz Yanar Sedat Uçan - Durmaz Yanar Sedat Uçan - Durmaz Yanar ilahisi sözleri ilahileri dinle indir,Liste başı favori ilahim... O kadar güzel sözleri var ki, sesin güzelliğiyle bütünleşince ortaya mükemmel bişey çıkmış. Sedat uçan ın bir çok ilahisini yıllardır dinlerim, ruhumu dinlendiriyor
  • Namaz Sureleri Namaz Sureleri Ey allahım yedi kat arşın ve daha fazlasının sahibi beni yalnız olmadığım hissini veren kudretli m evlam sen bütün kötülüklerden koru yurdumu dua edenlerden eksiltme bana namaz kılmayı nasip eyle Namaz Sureleri Namazda Okunan Ezberlemesi En Kolay Olan Sureler,